Kantoor Pega Systems - ontwerp kantoor
Ontwerp

Kleur en vorm geeft functie aan interieur ontwerp

Jaar

2020

Cliënt

Pega Systems

Diensten

Interieur ontwerp

Overzicht

Mirato heeft in opdracht van Vega Projects het nieuwe interieurconcept voor Pega Systems Amsterdam ontworpen. Pega Systems is wereldwijd gespecialiseerd in de ontwikkeling van CRM en BPM software systemen en opereert in een bijzonder competitieve markt . Een markt waarin professionals schaars zijn. Daarom onderkenden ze als geen ander de noodzaak van een inspirerende werkplek om de juiste medewerkers aan te trekken en te behouden. Onze uitdaging in dit project was om de twee uiteenlopende behoeften van de afdelingen sales en engineering samen te voegen in één ontwerp.

Hoe brengen we de  afdelingen sales en  engineering dichter bij elkaar en hoe maken we een ruimte die bij hun beide behoeftes passen?

VraagstellingPega Systems
Kantoor Pega Systems - werkvorm

Het verbinden van gedrag 
aan de juiste werkvorm

Onze filosofie is dat elke gebruiker de beste werkomgeving krijgt die hij/zij verdient. Daarom hebben we bij de start van het project direct aangegeven dat we sales en engineers niet gaan integreren, maar uit elkaar gaan halen. Beide afdelingen hebben andere behoeften en workflows. Ze komen beter tot hun recht als ze niet in één ruimte werken. Ze krijgen beide een ruimte waar hun behoeftes worden gefaciliteerd. Voor verbinding, ontmoeten en samenkomen creëren we een gedeelde ruimte.

Kantoor Pega Systems - gebruikersonderzoek

Gebruikers-
onderzoek

Om er achter te komen wat de twee teams precies nodig hadden, hebben we in samenwerking een onderzoekstraject doorlopen. Luisteren, keuzes voorgelegd en vragen gesteld. Tijd waarin zij konden aangeven wat zij zochten in een fijne werkomgeving. De wensen van de twee afdelingen lagen mijlenver uit elkaar. Engineers zochten een vaste werkplek met af en toe een stand-up meeting ruimte. Sales een plek om te vergaderen en te bellen. Met als resultaat dat sales flexplekken heeft en engineers vaste plekken.

Kantoor Pega Systems - ontwerp

The response from employees and our customers to the new office has been overwhelmingly positive. 

Dan RyanVP - Real Estate, Facilities and Travel Pega systems
Kantoor Pega Systems - verbindende ruimte
Kantoor Pega Systems - concept

Het concept

Op basis van de huisstijl van Pega Systems hebben wij een concept bedacht die bestaat uit de primaire vormen; driehoek, vierkant en cirkel. Gecombineerd met de kleuren geel, oranje en blauw. Door de verschillende vormen en kleuren te koppelen aan een functie in de ruimte is het duidelijk welke functie de ruimte heeft.

Kantoor Pega Systems - flexruimte

Blauw + 
Vierkant

De kleur blauw en het vierkant staan voor vastberadenheid, concentratie en stabiliteit. Deze hebben we gekoppeld aan de (flex)werkruimte. Mensen kunnen zich hier focussen en zijn niet snel afgeleid door andere prikkels.

Kantoor Pega Systems - brainstorm plek

Oranje + Cirkel

De omarmende cirkel en levendige kleur oranje staan voor creativiteit en samenwerking. Deze hebben we gekoppeld aan de brainstorm plekken in het pand. Dit zijn de plekken waar de teams elkaar ontmoeten en waar er een creatieve houding van je gevraagd wordt.

Kantoor Pega Systems - overlegruimtes

Geel + 
Driehoek

De driehoek en de kleur geel staan voor energie en actief deelnemen en hebben we daarom gekoppeld aan de overlegruimtes. Mensen stimuleren om niet achterover te leunen, maar met energie deel te nemen aan de meeting.

Kantoorruimte Pega Systems
Build for change - Pega Systems
Kantoor Pega Systems - prikkelende ruimte

Het resultaat

Door een kleur en vorm te verbinden aan een ruimte is het heel helder wat de functie van een ruimte is en waar te vinden is in het pand. Daarnaast stimuleren we het gedrag van medewerkers. Mensen zijn actiever in een prikkelende ruimte. Stiller in een rustige ruimte. De gebruiker spiegelt zich aan de omgeving. Hierdoor geven we waarde aan het ontwerp en spelen we in op de behoeftes.

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Ton helpt je graag verder!

Ton
TonBusiness development manager