Takeaway HQ - interieurontwerp
Ontwerp

Modulair, innovatief en wereldwijd concept voor Takeaway.com

Jaar

2020

Cliënt

Takeaway.com

Diensten

Interieur ontwerp

Overzicht

Takeaway is de grootste online eten bestelsite in Europa en heeft sinds de oprichting in 2000 het doel om consumenten te verbinden met fantastische restaurants. Aan ons de uitdaging om het hoofdkantoor in Amsterdam te ontwerpen.  Met een verbinding met de levendige stad, een duidelijke scheiding tussen ontmoeten en concentreren en een plek voor groot(s) denken.

Kantoor TakeAway - verbindende pad

We hebben hier twee stappen vooruit moeten denken, een visueel sterk concept die ook nog schaalbaar is.

Maartje WesselsArt director - Mirato
Takeaway HQ - verbindende ruimte
1

De grootste online eten bestelsite van Europa

10.298

Vierkante meter

265

Werkplekken

020

Locatie: Amsterdam

Takeaway HQ - belhokken

Het concept

De verbinding tussen de levendige restaurants en de consument thuis was het vertrekpunt voor de ontwikkeling van het interieurconcept. Dit hebben wij vertaald naar een specifieke lay-out. Een combinatie van de veiligheid van thuis, de levendigheid van de stad en het pad dat de twee verbindt.

Schets - Takeaway HQ - interieurontwerp
Takeaway HQ - uitzicht

"Het Huis"

De buitenring van het pand, gesitueerd langs de raampartijen met spectaculair uitzicht over het IJ, is opgedeeld in ‘woonwijken’ refererend aan de verschillende afdelingen. Binnen deze “woonwijken” hebben we prikkelarme omgevingen voor verschillende functies en gebruikers gecreëerd. Deze veilige ruimte binnen de “woonwijk” symboliseert “het huis”. Een plek waar iedereen zich op hun gemak voelt en zich volledig kan concentreren. Om dit gevoel te versterken maken we gebruik in het “huis” van mos cirkels boven de bureaus. Deze dragen bij aan het gevoel van rust, goede akoestiek en de luchtkwaliteit.

Takeaway HQ - het restaurant

"Het restaurant"

De actieve functies van het kantoor zijn gesitueerd in de middenkern van de plattegrond. Vergaderruimtes, belplekken, scrum-ruimtes en uitnodigende koffiehoekjes maken dit tot een levendige ruimte om elkaar te ontmoeten en connectie te maken. Deze ruimte refereert de bedrijvige ‘restaurants’.

Takeaway HQ - het verbindend oranje pad

Het 
verbindinde pad

Het oranje Takeaway pad is de verbinding tussen deze twee ruimtes. Het symboliseert het pad dat dagelijks wordt afgelegd door de fietskoeriers van Takeaway en wordt benadrukt door de rechtlijnige lichtrails met planten. Werknemers gaan fysiek op pad om een andere activiteit uit te voeren. Hierbij moeten ze letterlijk en figuurlijk de drempel over. Van binnen naar buiten. Van actief naar veilig. En andersom.

Takeaway HQ - modulaire oplossing

Het 
resultaat

Om de gewenste schaalbaarheid in het ontwerp te creëren hebben we een modulair box-in-bo ontwerp gerealiseerd. De hoogte van de box zorgt ervoor dat deze onder elk plafond geplaatst kan worden en is hierdoor makkelijk mee te nemen naar een nieuw kantoorpand.

Met dit concept kan de ruimte organisch met Takeaway meegroeien. Naast de verdiepingsvloeren met kantoorfuncties is er een volledige verdieping ontworpen waar ontmoeting centraal staat, voor zowel lunch als informeel overleg en presentaties. Het is een ‘experience centrum’ voor de bezoekers. Hier komt het merk tot leven.

Het vervolg

Het door Mirato ontworpen office concept wordt op dit moment vertaald naar het nieuwe 18.000 vierkante meter kantoor van Takeaway in Berlijn dat medio 2021 in gebruik zal worden genomen.

Takeaway HQ Berlijn

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Maartje helpt je graag verder!

Maartje
MaartjeArt Director